Utdanning i tverrfaglig veiledning ved HiG

Martin Gerhardt

Martin Gerhardt

-Dette studiet traff meg veldig. Det er unikt, og gir meg muligheten til å styrke min kommunikative kompetanse samt viktige verktøy til veiledningssamtaler, poengterer veiledningsstudent Martin Gerhardt.

Gerhardt er utdannet vernepleier, og har jobbet ca. tretten år innen barnevern, og er i dag teamleder ved Stiftelsen Klokkergården. Han har også utdanning innen helseledelse. Hans valg av videreutdanning i tverrfaglig veiledning er både personlig og faglig begrunnet.

-Med denne utdanningen følte jeg at jeg hadde funnet det jeg lette etter, det var som å komme hjem, konstaterer Gerhardt. – Det å ha et språklig og kroppslig perspektiv som utgangspunkt er veldig nyttig. Og mye koker ned til hvordan jeg former min rolle som veileder, sett i lys av både tidligere og nye erfaringer. Her er personlige holdninger og egne vurderinger i sentrum. Det er nettopp dette som gjør studiet så unikt. Studiet har åpnet mine øyne for å se mennesker på en ny og bedre måte.

Videreutdanning i tverrfaglig veiledning er et studium som har som mål å kvalifisere studentene til å kunne gi veiledning både på individ-, gruppe- og organisasjonsnivå. Studiet er et samarbeid mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Gjøvik.

-Studiet er veldig aktuelt for mange yrkesgrupper, og det går fint å kombinere med jobb. Studiet bidrar til refleksjon, og en underliggende holdning og etisk tilnærming er å ville den andre vel, oppsummerer Gerhardt engasjert.

Søknadsfrist til studiet er 15. mai.

Av Gro Jeppestøl Vatne (gjengitt med tillatlese fra hig.no sine sider)

 

 

Legg igjen en kommentar